-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2010-01-01

Tateyama Skijo

Pada Isnin lepas (28/12) kami ke Raicho Valley, Tateyama. Bawak kenkawan berempat tu merasa main ski di sana. Segala peralatan main semua Yoko san yang bagi pinjam. Tak tau macam mana nak balas jasa baik dorang tu!!..terlalu ambik berat dan jenis tak berkira. Padahal boleh aje kalau nak sewa peralatan2 tu tapi dah dia nak bagi pinjam terima kasih aje le...

Pemandangan di skijo (tempat main ski), pada hari tu orang kurang sangat jadi takdela nampak crowded sangat.

Kalau dah terror main ski atau snowboard bolehla naik ke atas tu guna lift ni..seorang caj ¥2500 (rm93++) boleh le turun naik..turun naik hingga 10 kali, untuk sehari suntuk pun ade caj ¥3000 (¥2000 kalau untuk student), kalau tak pandai jangan la memandai2 nak cuba naik..alamatnyer 2 jam sekali baru turun kot sebab taakutttt!!!..pengalaman orang la..yang nangis takut turun pun ade...hehe..walau apa cara pun kalau dah naik tu memang terpaksa turunla..takde pilihan!!..

Ini dia hero-hero ibu, tahun ni kira dah hebat la sikit ayah ngan Mifzal main..kalau nak banding ngan tahun lepas jatuh je kojenyer....terima kasihla pada Tanaka famili yang berusaha untuk mengajar anak2 dan ayah bermain ski..

Ade gaya macam seorang pro tak???..hehe..memang tak sangka Mifzal dah boleh main sendiri2...ikutkan last year ade le 3 kali datang main kesini...dah confident rupanyer mamat ni!!..

Ngebat ayah hari tu dah pandai naik atas sorang2..kena main puas2 nanti tahun depan dah tak merasa dah....hehe


Ikmal masih fail la main ski...hehe..yang dia terror main sori je la..sepatutnyer sori ni main dengan cara duduk tapi dia tukar cara sendiri..nak tau apa caranyer???? Dia main dengan cara berdiri macam ala2 main snowboard!!..hebat ke tak hebat tu??

Tengokla bapak2 budak dan bukan budak naik sori..nasib tak patah sebab berat yang melampau...hikhik...jangan marah ye kawan!!..

Rela dalam paksa..hikhik..semuanyer tak nak mencuba main ski ni..jenuh kena paksa dengan ayah..paksa punyer paksa akhirnyer diorang main jugak!!..dorang tak berapa berani..takut jatuh..hehe...
Memang la sapa2 pun kalau takde pengalaman akan merasa gayat...tapi rugila kalau dah sampai tak cuba kan?? Bila dah cuba kan ok je tu..hehe.. Sebab di tempat diorang tu takde yuki so inilah masanyer nak merasa!!!

Ni pulak mak budak teringin nak join sekali main sori!!..nak main ski tu memang teringin tapi takut jatuh je kojenyer macam tahun lepas..huhu...tengokla next2 kalau datang lagi mungkin kugagahi diri ini untuk main..hehe

Ni pulak grup student2 sini..memang hebat diorang semua tu main snowboard!! datang sini dengan dorang pun..sebab terpaksa guna khidmat Faiz jadi drebar satu hari untuk bawak kawan2 tu..almaklumlah kerete kecik!!!...

Mengabadikan kenangan bergambar disini...ade orang tu bawak kamera canggih bolehla nak melaram gambar cantik2. Thank you to Ho and Vignes..banyak gambar2 guna kamera dorang..

Tertunai jugak hajat nak bawak dorang datang sini..kenangan yang tak boleh dilupakan..mesti warga2 MME jeles tengok kan...hehe...

Panggil adik2 student tu bergambar sekali..ade lagi yang takde dalam gambar ni..diorang masih sibuk bermain snowboard lagi..

Posing dari anak2 terunaku..main puas2 nanti tahun depan dah tak merasa main dah...

Yeahhh...yuki daruma (snowman) hasil kerja dari kenkawan berempat tu!!..Ho,Azrul,Eric ngan Vignes..

Hari tu memang enjoy!!!...ingat ye kawan2 kita berjumpa ditahun 2012 nanti di MME!!

0 ulasan:

Catat Ulasan