-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2011-09-29

Section Dinner@Pakeeza

Malam Selasa lepas ade buat makan2 kat Pakeeza Restoran,Ipoh. Nak kata atas tujuan ape pun tak tau, yang taunyer ade baget untuk jabatan masing2 ditempat kerja. Ikut pilihan tempat lokasi mana2 yang suka. Untuk jabatan bahagian ibu ni kami pilih Pakeeza Restoran. Memang sedap disini, sapa2 yang pernah datang mesti rasa nak datang lagi. Malam tu ayahnyer terpaksala menjaga teruna kecik ibu tu. Mujor tak lama mana makannyer....selesai semua cepat2 ca alip bot...
Thanks to my hubby sebab benarkan ibu join makan2 dalam section ibu ni.

Bersama Lin dan Kak Yati. Jabatan ibu ni tak ramai perempuan..majoriti laki2..tapi sebenarnyer lagi best keje dengan budak laki2 ni..tak banyak hal berbanding pompuan yang selalu suka buat perangai.

Sedang kusyuk beratur ambik makanan.

Gendang gendut tali kecapi kenyang perut suka hati..


Ini sebahagian dari yang hadir malam tu. Shift yang bekerja malam tak join. Dorang pergi lain masa pulak.

Thanks Pakeeza...kami nak balik..perut dah kenyang ni..


2011-09-25

Jalan-jalan Shanghai

Pepatah melayu ade menyebut "menyelam sambil minum air..". Inilah alkisahnyer yang dah berbulan2 tersimpannyer photo2 en suami ketika berada jauh nun dinegara Cina. Masa ni Aqil pun belum kuar dari perut ibu dia..nunggu hari jer waktu tu..hehe.. Berada disana atas urusan kerja, 4 hari 3 malam..tapi sempat ambik peluang jalan2 disana. Jeles nengoknyer, sekadar berkongsi gambar...jom tengok..

Ade ke rupa macam pahlawan cina dulu2..haha..merasa dia naik kuda yek..gambar bersama rakan2 sekerja.


Bersama big boss



Uusshh macam ni ke rupa KFC delivery. Naik besikal.. haha..kalau kat sini mana le gaya ropenyer..tak sempat hantar ke tempatnyer mau kene rompak ayam2 dalam tu...haha..

OK cukup sampai disini..wassalam..

2011-09-19

Raya tahun ini..

Assalamualaikum kepada semua yang masih setia sudi mengunjung kesini....Masih lagi dalam mood raya?? Tinggal beberapa hari sajer lagi Syawal akan meninggalkan kita.. Tahun ni tak banyak beza dengan tahun2 lepas sama jer, tapi yang frustnyer terlupa sangat2 nak berposing dengan baju raya especially si kenik ibu. Tahun ni tahun pertama Aqil sambut raya dalam usia 5 bulan. Bukan reti ape pun..pagi2 kenakan baju melayu kaler pic, petang sikit terpaksalah tukar dengan baju biase balik sebabnyer member dah tak tentu hala panas..serba tak kena..ajer kejam punya mak! nak kan anak teruna kecik bergaya dengan baju melayu la konon sampai orang lain yang tegur suruh tukar baju sebab tengok Aqil serba tak kena...hehe..
So tahun ni takde la gambar famili dengan baju raya yer....kalau rajin nanti kami anak beranak sarongla jugak untuk kenangan masa depan.

Jom nak share sikit gambar2 masa pegi rumah dua sahabat baik ibu ni. Sahabat dibawah ni kenal dari usia 6 tahun tau..
Tak janji pun dengan Ida nak pegi rumah dia ke Sri Manjung nun...dalam perjalanan baru call dia kata nak datang! Antara percaya dengan tak jer member..masing2 dengan baby baru..Ekhwan umur sebulan lewat dari Aqil. Badannyer eemm..boleh tahan hantapnyer..Sok sekolah sama2 yer..jadi anak yang membanggakan ibu dan ayah yer sayang!!

Amboi bulat sungguh mata anak ibu tu!!..terkejut tengok kamera ka ape??

Ni gambar keesokkan harinyer pulak, rumah sahabat baik ibu Yanti nun di Batu Gajah. Dia ada buat open house sikit. Thanks atas jemputan. Tangan Aqil yang sangat suka merayap pegang tangan Ekhwan. Hampir setiap gambar mesti ada tangan dia yang merayap..hehe

Tak caya tengok lagi...sampai tunduk2 nak pegang...kawan satu geng yer sayang..

Bersama dengan anak2 masing..tapi anak teruna besar ibu tu dah tak nak join sekali..dah malu.

Haa...baru ada gambar dorang dua beradik ni. Ambik asing2 takper..

Gambar sefamili pulak..

Alamak Aqil dah boring nak nangis..dah tak sporting dah..tension asyik gambar..gambar..gambar..

OK jumpa lagi dilain masa...wassalam..