-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2010-01-25

Pedang samurai

Hari Sabtu lepas cuci2 mata dekat satu kedai ni, Flamingo Japan. Dekat jer dari rumah.... dikedai tu ade jual macam2 gift design Jepun termasuklah pedang samurai yang memang menjadi traget ibu nak bawak balik ke Mesia nanti. Agaknyer kalau datang sini tak sah tak bawak balik pedang samurai ni kot yer...hehe..dulu pernah sekali abang ipar datang sini pun angkut pedang samurai.....kawan ayah pun siap pesan mintak belikan satu....

Bila bersembang dengan kenkawan jepun tu depe cakap kat umah diorang takde diletakkan hiasan pedang ni sambil gelak2.......(perli ke apa...huhu.) mungkin agaknyer pedang ni dijual purposely untuk orang2 asing ke apa????? Entahlah apa2 ajer la.....tapi yang pastinyer hari Sabtu lepas dah selamat beli. Murah sebab ade discount!!!..

Disinilah kedai tu. Macam2 ada......sekarang dah start beli souvenir2 nak bawak balik. Nanti forwarder dari Yamato Transport nak datang rumah nak cek apa list2 item yang nak bawak balik dan bila dah cek item2 tu senang diorang nak packing nanti...huhu...

Ade 3 pilihan kaler di tempat pemegang pedang tu. Ada kaler putih, hitam dan gold. Keputusan rasmi adalah kaler gold! Sebenarnyer malas nak bukakkan dari kotak sebab nak kene pasangkan kaki2 kayu tu. Nak share punye pasal gagahi jugakla bukak kotak tu dan pasangkan!!..huhu..rasanyer kaki bawah tu macam dah terbalik pasang daa...

Cepat2 sapa berani mai datang dekat!!!...jangan takut eksen jer pedang panjang tu tapi tak tajam pun!!..Hero dua beradik dalam rumah ni dah start menjeling2 jer kat pedang tu ada hati nak buat main lawan2 macam dalam citer ranger2 Jepun ni!!..

Kata si abang dia punyer yang panjang tu....dan si adik pulak yang pendek tu... banyak la cantik korang berdua!!!!...yang sebetulnyer tu ibu ngan ayah punyer nak lawan2 main pedang nanti!!..hikhik...

0 ulasan:

Catat Ulasan