-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2011-07-30

Happy 10th birthday...

Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan anakku Nizarul Mifzal Amin...Allah selamatkan kamu....

Syukran..syukran..bertarikh 31hb July genaplah sudah umur anak sulungku yang ke-10 tahun. Pejam celik..pejam celik..dah besar panjang dah...dah nak sama paras kat bahu ibu dia..
Harapan ibu semoga Mifzal menjadi anak yang soleh, berjaya didunia dan akhirat, jadi contoh yang baik pada adik2, taat pada Allah, ayah dan ibu dan membesar bagai JOHAN!!!



2011-07-09

Sukan sekolah

Dua minggu lepas sekolah Mifzal ngan Ikmal ade buat sukan sekolah. Ni kira tahun pertama la dua beradik ni merasa sukan kat sekolah ni, tahun lepas tak dapat join sekali sebab sekolah buat sukan awal tahun. Masa tu belum balik sini lagi..cikgu pun main masuk jer dua2 beradik ni rumah sukan hijau. Bukan nak cakap la, dah macam satu trend pulak kalau rumah sukan hijau ni memang rumah sukan paling corot, betui tak caya zaman ibu sekolah dulu2 pun sama kalau hijau mesti paling last..tiap2 tahun mesti corot..hehe..

Bila tanyer kat Ikmal masuk acara apa, dia kata entah tak tau ler masuk apa.. tanyer abang dia pulak dia cakap masuk acara lompat tinggi dengan lompat jauh. Emm...kalau dengarkan citer si adik bila buat latihan sukan selalu cakap lari dapat no 2 la..no 3 la..latihnyer hari2 sebelum nak tempoh sukan betul2..tapi dia sendiri pun tak tau terpilih ke atau tak bila sukan betui2 nanti...ajenyer budak ni.

Mifzal tak masuk apa2 acara larian hari tu sebabnyer acara lompat tinggi dan jauh dah buat awal sehari dari hari sukan tu. Mifzal dapat gold medal tuk lompat tinggi! Tahniah anak ibu. Kalau dulu di sekolah Jepun Mifzal selalu dipuji sebab lari laju....tapi kat sini dia tak terpilih walaupun masa buat latihan dapat lari no 3 mungkin cikgu nak bagi sama rata kalau semua mifzal masuk nanti tak aci pulak..bagi can semua budak2 merasa masuk.

Si kecik ibu ni pun ikut sekali nak nengok abang dia punyer sukan sekolah. Sayang dia maintain tak ragam. Aqil memang budak baik.

Sampai tido2 dia...

Abang Ikmal ngambik tempat nak lari pas beton tu.

Ke garisan....sedia..

Mula !!...Ikmal..gambare..nasib ade sorang cikgu tu baik hati tolong ayah tangkapkan gambar. Dapat la tangkap dari jarak dekat. Terima kasih cikgu Min.

Yeah..tahniah anak ibu dapat pingat gangsa.


2011-07-03

Majlis Akikah+Berendoi+Cukur jambol

Entry kali ni nak berkongsi cerite "majlis khas" untuk anak teruna kecik kami yang kini berumur 3 bulan setengah. Majlis telah berlangsung pada 05hb June lepas iaitu majlis akikah+naik buai dan cukur jambol yang pada ketika itu umurnyer dua bulan lebih. Tiga dalam satu!! Majlis khas untuk bb Irfan Aqil. Alhamdulillah walaupun bertembong dengan majlis orang kawen tapi kenduri ni tetap ramai yang hadir. Terima kasih pada yang sudi luangkan masa untuk datang kerumah kami.
Irfan Aqil yang sangat sporting diendoikan dalam buaian. Memula tu asyik nguik2 jer, tapi ibu diminta oleh makcik2 marhaban join sekali untuk dodoikan Aqil baru dia duk diam dah terus tertido dengan nyanyian zikir dari makcik2 marhaban tu.


Sekarang Aqil dibawa untuk dicukur jambulnyer. Lepas sorang..sorang krodi kepala Aqil. Gambar atas tu opah Aqil tengah nyenget cukur jambul cucunyer.


Sekarang rambut saya nak dibotakkan. Sebaiknyer dicukur pada hari ketujuh atau dalam pantang tapi masa yang tak sesuai terpaksa dipospond. Join sekali buat dengan majlis akikah ni. Dipuji sebab sangat sporting bila dibotakkn kepalanyer..merelakan diri jer!! mana idaknyer member tengah diulik mimpi masa tengah krodi kepala dia.

Muka saya sebelum dibotakkan



Makcik2 marhaban yang datangyer dari Siputeh. Terima kasih sebab dapat datang juga walaupun last minit baru bagitau. Ikutkan memasing ade kenduri kawen hari tu.