-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2010-01-14

Makan kenduri di Nyuzen

Makan kenduri?? Kenduri orang kawen?? Orang jepun ke??? Tak ehhhh, orang Mesia. Nilah citer hujung minggu lepas pengantin yang baru balik dari mengadakan kenduri di kampung halaman (Mesia nun..) dengan baik hatinyer meraikan kawan2 di sini pulak. Telah melangsungkan persandingan hujung bulan December lepas, (nikah awal..) . Tima kasih pada pengantin Ityk (Hafiz) dan pasangannyer Zura yang telah mengadakan kenduri di sini.

Inilah dia pengantin baru, kedua2nyer bekerja disini baru aje tamat muqaddam (habis study daa...) Perjalanan nak kerumah dioarang ni ambik masa lebih kurang 45min yang terletak di Nyuzen,Kurobe. Masih lagi dalam kawasan Toyama.

Port ayah bersama dengan anak2...dimerata2 ceruk ada...habis satu rumah tetamu konker..lebih kurang 30 lebih tetamu!

Yang ni lagi sempoi..asal ade kawasan, kat atas anak tangga pun lebuh..model tangga tengah makan nasi!!

Onna2 jugak yang special makan dalam bilik..hikhik..Kami dijamukan dengan nasi beriani (mana lagi kalau bukan dari Kashmir...), ada salad, pecal dan puding batik (pecal dan puding tu made from Tachidee,Toyama..hehe..paham2 ler yer.)

Berkumpul satu rumah udah macam adik beradik semuanyer..macam2 ragam, macam2 yang digebangkan...dan yang menjadi mangsa usik dan gurau adalah hero2 kecik ibu! Ada yang melayan memang jadi....


Lepas perut kenyang, melayan video persandingan pengantin yang diraikan di kampung halaman.

Terimalah coffee maker ni dari kami sefamili...hikhik... Nilah hadiah dari kami sefamili, mintak ampun tak sempat nak balut!!..

Ni pulak hadiah dari onna2..apa isi dalam tu?? Katanyer set Body Shop..

Apapun tima kasih diucapkan pada tuan rumah atas jemputan ni...

4 ulasan:

Watierman berkata...

Selamat Pengantin Baru Buat Adik 2 Berdua.....wah best nya makan kenduri ya NOR!!!

kew_chop berkata...

bestnye kumpul ramai2..

NorNaza berkata...

Kak Watie > Ade le jugak dengar makan kenduri kat Jepun ni yer...

Murni > Kalau Murni ade lagi best!!

cicayanki berkata...

wah bestnye mkn mkn!

Catat Ulasan