-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2010-09-20

Raya kami

Syukur alhamdulillah kerana dengan izinNYA dapat lagi bersama2 dengan ahli2 keluarga, adik beradik dan sanak saudara ditahun ini meraikan hari yang penuh kegembiraan Hari Raya.
Pengalaman tahun lepas masih lagi segar dalam memori kami dimana masa tu dapat merasa suasana beraya di perantauan. Memang pengalaman yang tak akan kami lupakan sampai bila2.

Kita buat imbasan kejap yer....hehe...tahun pertama di perantauan terpaksa raya sorang2 dengan anak2 jer sebab en asben kerja, dan masuk tahun kedua ibu dapat merasa beraya di embassy, tu pun sebab kebetulan bertembung dengan cuti panjang kalendar jepun ni..tu yang paling BEST!!! Hampir seminggu cuti memang cuti raya sakan time tu!! Kenangan mengulang toilet pada keesokan harinyer...haha...perut meragam tak tau apa yang kami makan masa kat embassy tu!! Paling lawak nak pegi jenjalan sekitar bandar Tokyo terpaksa bawak botol yang berisi air!! Bila perut menjerit laju cari toilet...hehe...

OKla raya tahun ni memanglah sangat seronok sebab dapat berkumpul bersama dengan ahli famili dan sanak saudara, tahun ni turn sebelah en asben. Kami balik beraya di Parit pada malam raya dan hari raya kedua kami balik ke Kuala Kangsar pulak.

Tiada persediaan awal dalam memilih tema raya tahun ini. Sampai baju ayah pun cina kedai tak nak layan sebab lewat ngantor!! Nasib baju ibu dan anak2 mak sedara sendiri yang jahitkan!! Nak tak nak terpaksa terima jugak la permintaan dari anak sedara dia ni. Small matter pada orang laki2 dan big matter pada orang yang pesen macam ibu ni yang selalu ngada2 nak pakaian sedondon!!

Inilah famili adik beradik side sebelah en asben, bersama2 dengan mak mertua dan biras2 ( kesemua perempuan).

Famili Yop and Kak Ana.

Famili Zul and Shima

My famili


Big-big famili...


2010-09-09

Salam Aidilfitri

Dikesempatan ini kami sefamili ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua yang mengenali kami, juga kepada pengunjung2 setia blog ini. Semoga tahun ini akan membawa seribu kenangan manis buat kita semua. Mohon ampun dan maaf andai selama perkenalan ini ada yang menyinggung perasaan atau ada yang terkasar bahasa.

Ramadhan telah usai
Namun semangat Ramadhan
Moga selalu ada dihati

Gema takbir telah dikumandangkan

Minal Aidzin Wal Faidzin

Maaf Zahir Dan Batin






2010-09-06

Pre-Festival Hari Raya

Salam bertemu kembali...Ramadhan semakin hampir ke penghujungnya, dan Syawal pula bakal menghampiri kita..begitu cepat masa berlalu...hari2 yang dah kita lalui berapa banyak dah masa kita habiskan untuk beribadah..cuba kita hitung2 darab bahagi tolak tambah...berapa jam je sehari kita spend kan masa dengan kekasih no 1 kita ALLAH......Marilah sama2 kita muhasabah diri kita ...siapa kita...

Dengan harapan, Ramadhan yang masih berbaki ini marilah kita manfaatkan sebaik-baiknya. Teruskan amal ibadat hingga ke hujung nyawa...Bulan Ramadhan,bulan tarbiyyah diri...

Berbalik tajuk entry kali ini. Ini satu lagi kisah kami , recreation committe punya aktiviti di syarikat tempat ibu bekerja iaitu Pra Jualan Hari Raya. Sebenarnya aktiviti ini telah berlangsung seingat 3 atau 4 hari sebelum menjelangnya Ramadhan...tapi tak berpeluang nak mengupdate cerita ni..

Barisan ahli2 yang terlibat dalam menjayakan aktiviti ini.


Suasana ditempat jualan Pra-Hari Raya. Aktiviti dijalankan dikafeteria syarikat. Tujuan aktiviti ini adalah untuk membantu rakan2 lain yang ingin menjual barang2 keperluan raya.

Ini adalah sebahagian contoh barang2 yang diniagakan oleh kami. Ada biskut raya, pakaian2..kerepek2..dan tak ketinggalan barang2 perhiasan diri dan alat2 solek.

Time rehat sahaja pekerja dibenarkan untuk membeli, dan ada juga yang membuat order untuk tempahan kuih raya. Seingat ibu inilah kali pertama diadakan aktiviti sebegini..setelah sekian lama tertubuhnya syarikat ini!!