-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2012-05-28

28hb May Anniversary kami...

Bertarikh 28hb May genap sudah usia perkahwinan kami yang ke-13 tahun. Sangat bersyukur kerana telah dikurniakan cahayamata seramai 3 orang. Alhamdulillah..



Happy anniversary

Semoga ikatan yang kita bina ini akan berkekalan hingga ke akhirnya..





2012-05-19

Lin n Yusry wedding

As-salam semua....salam bersiaran kembali...
Entry hari ni nak share suasana majlis perkahwinan sepupu ibu sorang ni...Yusry. Kalau ada yang perasan agaknya pengantin perempuan tu sapa le yer?...ingat lagi tak entry lepas kisah ibu dan kawan2 sekerja buat makan2 kecik2 di kafeteria tempat ibu keje tu....
haahhh nak tau betapa keciknya dunia ni....dari seorang sahabat sekerja akhirnya telah menjadi salah seorang dari ahli saudara ibu yang terdekat!...Tu lah yang dinamakan jodoh ye tak.

Pengantin perempuan yang dimaksudkan tu adalah Lin. Ini gambar masa diaorang nikah. Nikahnya last December 31hb. Memang tak sangka dalam diam2 rupenyer dorang ehem-ehem...pandai betul diaorang berlakon sampai kami yang kawan2 dia pun tak tau rupenyer Lin menjalinkan hubungan dengan sepupu ibu ni. Satu tempat keje pun....

Ni majlis langsungnya kenduri dirumah pengantin perempuan pada 29 April lepas. Ikutkan cerita sebenarnya, Yusry ni bekerja sementara di Jepun nun....( macam program en.suami dulu tu...) balik cuti seminggu untuk langsungkan kenduri....amatlah letih kan....Lepas tu diorang terbang balik ke Jepun. Bersama dalam gambar adalah famili Yusry.
Ni pulak kenduri rumah laki-laki pada 01 May lepas. 04 May lepas pasangan pengantin ni dah pun terbang ke negara matahari terbit nun...merasa la hidup di tempat orang. Paling best hadiah istimewa bulan madu ke sana....

Bertemakan kaler purple dirumah pengantin lelaki. Bergambar kenangan bersama Yusry dan Lin. Semoga kalian berbahagia selamanya...

Bersama dengan Kak Azah. Hilang satu kepala dalam grup kami....Lin dah terbang ke Jepun.

Warga2 jepun pun meluangkan masa datang ke majlis ni.

2012-05-18

Kasihnya ibu membawa ke syurga...Selamat Hari Ibu



 Kepada semua ibu-ibu dan bakal-bakal ibu yang mengunjungi blog ini, diucapkan Selamat Hari Ibu dan sesungguhnya kita bertuah dan amat beruntung menjadi orang yang mendapat kasih sayang ibu, tak kiralah ibu kandung, ibu memertua, ibu ngkat, ibu tiri, ibu saudara atau sebagainya...kasih sayang ibu tiada batasan dan tak pernah berakhir biarpun ke hujung nyawa...Sayangilah ibu dan rajin-rajinlah menatap wajahnya kerana memandang wajah kedua ibu dan bapa itu adalah besar rahmatnya...



Dikesempatan ini ibu ingin mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada mak iaitu Pn Latipah bt Pandak Zainudin (gambar yg paling atas) dan ibu mertua Pn Zahuriah bt Hj Ismail (gambar dibawahnya). Semoga mak panjang umur, diberi kesihatan yg berpanjangan, di limpahi rahmat dan semoga hidup sentiasa di berkati. Sayang mak....

 Terima kasih yg tak terhingga pada en.suami dan dua anak teruna ibu, ingat jugak nak belikan kek sempena hari ibu ni...luv u so much...emmmmmuahhhh

2012-05-04

Farewell Party

Salam bersiaran kembali, lama rasanyer tak menjenguk kesini..kalau seminggu tak update rasa lain sangat, dah jadi kemestian pulak seminggu sekali mesti nak update. Kekadang masa tak mengizinkan tu yang banyak cerita2 yang dah agak basi. Tapi share tetap share untuk kenangan dimasa hadapan. Esok2 dah tua bolehla cucu2 tengok cerita2 opah ngan atok dia masa muda2 dulu...hehe
OKla entry kali ni ibu dengan kawan2 ade buat makan2 kecik2 dekat kafeteria tempat keje ibu, buat masa lunch time pun...ade ler dalam setengah jam.

Yang diraikan Razlina (bertudung kelabu) yang akan terbang jauh nun ke bumi sakura pada 04hb May ni. Rezeki dapat merasa macam ibu dulu. Berada disana selama 2 tahun setengah...
Ini buat untuk geng2 perempuan jer...kira yang paling rapat dengan Lin la ni..

Kami kawan2 sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Lin, kami pasti akan merindui Lin disana. Mula2 pasti akan rasa janggal berjauhan dengan famili..tapi percayalah pengalaman akak disana dulu banyak mengajar kita erti kehidupan sebenar. Dan yang paling seronok sekali dapat merasa suasana 4 musim dan belajar adat dan kehidupan orang2 jepun. Rezeki dapat kesana...
Gambatte Lin..
Thanks kepada Huda atas hasil air tangan mengsponsor kek yang sangat sedap ini. Nanti pasti Lin teringat2 kek yang sedap ni.

Kalau ade sumur diladang,
Boleh kita menumpang mandi,
Kalau ade umur yang panjang,
Boleh kita berjumpa lagi..

InsyaAllah berjumpa kita ditahun 2014..