-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2011-03-24

Lahirnya putera ke-3...

Syukur alhamdulillah bertarikh 20hb Mac 2011, 02.28 pagi lahirlah seorang lagi permata hati kami dalam keluarga family "N". Seperti yang dijangkakan seawal kandungan berusia 3 bulan memang dah tau bakal permata hati yang ketiga juga adalah seorang HERO.
Sangat berbeza pengalaman yang lepas2 kalau ikutkan abangnyer masing2 ada turun tanda, tapi yang ketiga ni langsung takde apa2 tanda pun....sempat lagi pada malam bertarikh 19hb Mac tu ibu join annual dinner anjuran tempat ibu dan ayah bekerja. Memang pada awalnyer dah cakap pada kawan2 dan juga sembang2 dengan baby dalam perut yang ibu nak sangat join annual dinner kali ni. Kononnyer malam annual dinner yang ke17 tahun ni adalah tahun yang berbeza jika dibandingkan dengan tahun yang lepas2 sebabnyer buat secara outdoor di Lost World Of Tambun kalau tak selalu di hotel Syuen ajer. Dalam pukul 10mlm ketika di malam annual dinner tu dah terasa sakit2 sikit....10min sekali....10min sekali...tapi masih boleh control nak jugak tunggu sampai programme habis!!.

Selesai programme annual dinner pada pukul 11.30mlm......balik rumah mak di Siputeh nak ambik Mifzal dengan Ikmal tapi waktu tu sakit semakin kerap...nak beranak dah ke aku ni???
Sesampai rumah mak hampir 12mlm lebih....mak cakap pegi le refer ke hospital....budak2 dua beradik tu mak suruh tinggalkan ajer..

Dalam perjalanan nak ke hospital sakit semakin kerap!! Rasa nak tercabut pinggang!! Tapi tanda masih lagi tak nampak turunnyer!! Sampai hospital lebih kurang pukul 01.10pagi. Rupa2nyer bukaan dah bukak 8cm!!...

Assalamualaikum...saya dah selamat dilahirkan kedunia..bertempat di Hospital Pantai Puteri Ipoh jam 02.28am, 20hb Mac 2011.

Syukur alhamdulillah..sakit tak lama nampaknyer kali ni..pengalaman lepas agak lama jugak ambik masa. Abang2nyer kuar petang yang ni nampaknyer kuar seawal pagi.

Saya dalam pangkuan ibu...Nama saya??? Ibu dan ayah belum dapat cari yang sesuai lagi da..tunggulah next entry nanti yer... abang2nyer dah pandai mereka-reka nama tuk baby ni..macam2 nama yang diaorang rekemen. Sampai ibu dan ayah pun tak tau mana yang nak ikut. Bila anak2 yang atas dah besar memang pandai diorang pun nak join rekemen bagi nama.

Saya bergambar dengan ayah dan ibu!! Kenangan ambik gambar sebelum nak kuar hospital pada hari Isnin tu.

Ibu sayang dia..

Cantik tak posing saya tido??...Sekarang saya dah berada di rumah saya di Ipoh.


2011-03-05

Jauhnyer terbang dari Nippon

Ni citer last month dibulan Feb, kiriman pos laju yang datangnyer dari jauh mana lagi kalau bukan kat nippon nun... bila tengokkan surat pos laju dari nippon tu apa lagi automatik tak lain dan tak bukan lagi mesti dari sahabat baik ibu disana nun.. Disebabkan kami takde kat rumah masa posmen ngantor barang tu jadi terpaksalah nak ngambiknyer kat pejabat pos..hampir seminggu jugak barang tu duk terperap dalam simpanan pejabat pos...nak ngambiknyer paham bebenor le...

Inilah bungkusan yang selamat kami ambik dari pejabat pos. Sahih..mamang dari sahabat baik ibu disana nun..terima kasih yang tak terhingga..hontoni arigatou!!

Bila nengokkan stem diatas ni tertera nama lokasi penghantaran "Toyama Inari" teringatkan kat sinilah tempat pos yang biase satu ketika dulu ibu hantar barang2 ke Malaysia..huhu..dalam kenangan..

Ini antara barang2 yang dalam bungkusan tu..satu perhiasan yang sangat cantik!

Dan juga ibu dapat beg cantik ni!! Thank you!! Sebetulnya diaorang tau yang ibu adalah peminat kaler purple..cantik..cantik..

Budak bertuah dua orang ni pun rupanyer ada jugak habuan tuk dorang dalam bungkusan tu!!...ini salah satu game yang pernah satu ketika dulu dorang tersangatlah suka main...sejenis gasing! Ini kira gasing yang upgrade lagi latest la ni...arigatou ne..ikumaru to mifuzaru daisuki desu!
Thank you so much to my lovely friend, Sachiyo san and Yoko san. I really appreaciated it. Hope one day we can meet again..