-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2010-01-10

Ski lagi....

Memang tak rancang pun nak pergi main ski hari ni, bila bangun pagi tengok cuaca cantik jer..apa lagi bincang punyer bincang.....terus decide nak ke Raicho Valley sekali lagi!! apa lagi kalau bukan nak main ski!!..kebetulan peralatan main masih lagi ade kat rumah ni, apa lagi teruskan lah niat nak pergi ke situ hari ni..

Tula nak jadi cerita elok je sampai ke destinasi, alatan main ski tu (yg batang untuk membolehkan bergerak tu..) haram lupa dibawak....cuma bawak kasut dan alat yang nak pasang ke kaki tu aje...yang batang besi tu sudah lupa daaa...apa lagi kuar duit la 500¥ (rm19) rental untuk sepasang batang tu...tadi sewa untuk 2 batang...tak pasal2 kene kuar duit 1000¥ (rm38)....

Sampai pun lewat lebih kurang pukul 1..ini kes tak plan la ni..hehe...kalau plan boleh gerak awal lagi ni..tapi memang cuaca cantik hari ni, tak la sejuk sangat!! salji pun tak turun jadi tak la menganggu kalau nak main!!

Hero-hero dah bersiap sedia untuk bermain!..cuma ade sorang hero tu jer yang main lain..hero kecik tu!! Gaya macam org nak main snowboard je...

Ni gaya aksi budak yang pandai mengubah cara main!!..sorang duduk..sorang berdiri..lepas tu dua-dua terbalik!!

Bila dah agak boring sikit dorang main baling2 ais pulak..

Ibu nak tumpang posing sikit..boleh????

Main-main jugak...solat jangan dilupakan!!..kebetulan ade jugakla budak2 student ni datang main hari ni!!

Kami balik lebih kurang pukul 4.30ptg...hampir nak gelap dah time tu..tahun ni kena main puas2 nanti tak boleh main lagi....bak kata Asmara..hehe

2 ulasan:

kew_chop berkata...

bestnye gi raicho. saya kalo gi sana mesti naik gondola tu ngan maira..

NorNaza berkata...

budak2 suka la p tempat mcm ni..kita yg mak ni la yg parah sikit..hehe..

Catat Ulasan