-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2010-02-08

Samuraisentai Shinkenger VS GO-Onger

Hari ni sekolah anak2 cuti sehari sebabnyer gantikan hari Sabtu lepas yang masa sekolah mengadakan aktiviti ibu bapa ke sekolah tu. Seronokla budak2 ni kalau sekolah cuti tapi kalau ayah jugak cuti lagi best!! Hari ni Sachiyo san ajak tengok movie citer peberet budak2 kat dalam rumah ni..apalagi kalau bukan citer Shinkenger!! dalam siaran TV biase pun ikut episode by episode..dalam veoh pun tengok, dalam you tube pun pandai cari..bayangkanlah memang berhantu budak2 ni dengan citer ni..

Tapi yang best citer yang boleh dikira macam adik beradik Power Ranger dari Amerika ni....setiap tahun akan wujudnyer grup2 baru...setiap tahun akan berubah nama2 grup dan juga wajah topeng muka!!..mengikut kata Sachiyo san seawal dari tahun 80an lagi dah wujud citer2 ranger2 ni..bayangkanlah dah berpuluh2 ranger telah tercipta setiap tahun di Nippon ni..mula2 sampai sini dulu yang budak2 ni ikut adalah citer Dekaranger, Abaranger, Magiranger, Go onger, Boukenger, Gekiranger, entah ape2 ranger lagi.....sampai kadang2 terpaksa join la jugak nengok citer peberet budak2 ni..bukan nengok jalan citer beria2 sangat tapi suka nengok wajah2 minah jepun yang berlakon tu..cantik2..gebu2 jer kulit tu!!..hehe.. Apa nak buat kalau dah nama anak lelaki inilah citer2 peberet diorang kalau anak pompuan lain pulak rancangan citernyer...iye tak????

Kalau ikutkan anak2, ni kira pestime la masuk panggung ni...ibu dan ayah pun bukan kaki panggung masa kat Malaysai dulu memang tak minat masuk panggung!! tapi ni kawan tu dah saje ngajak nengok movie kegemaran budak2 ni layan jer la...hari ni pulak bukan cuti umum ke atau hujung minggu jadi panggung tersangatlah lenggangnyer takde penonton sangat!!..

2 ulasan:

kew_chop berkata...

cinema kat favore ke. bast kan cinema sini, senyap aje n bersih.

NorNaza berkata...

Aaa kat Favore tu..tak tau ler best ke idak sebb tkde pengalaman masuk panggung ni..hehe

Catat Ulasan