-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2010-02-19

Farewell Party lagi....

Sejak dua minggu lepas ni ade ajer aktiviti party perpisahan yang diraikan untuk ayah oleh sahabat2 sekerja disini. Dah dua kali jumaat join..nasib hari ni takde lagi!!..huhu...kebanyakan staff di sini adalah staff2 yang pernah turun ke Malaysia bekerja dulu (sekitar tahun 90an)...jadi hubungan ayah dan diorang ni memang agak rapat walaupun sesetengah tu dah berpangkat manager tapi kepala tu boleh masuk sekali..takdelah berlagak/sombong macam jepun2 komunis yang kurang ajor tu!!!!!!
Yerla lagipun umur dah banyak dah matang dalam segala urusan kerja...bukan macam sesetengah jepun muda2 yang turun Malaysia pegang jawatan "manager" tapi tak sedor diri!!!! Berlagak macam apa!!!!! tunjuk macam hebat konon tapi habuk pun tarak!! Ilmu kurang tapi nak sombong tunjuk garang macam rimau!!! Peh tu bila balik negara sendiri jadi kuli gak!!! Ade jugak pesen jepun macam ni, agaknyer kompem keturunan komunis kot yer..Yang pandai nak cari kelemahan orang, kelebihan orang tak pulak dia sibuk nak tau!! (fuhhh..sabo2 dihari jumaat ni....geram sebenarnyer..!!!). Selalunyer orang macam ni tak lama hidup dalam dunia industri ni...doa orang teraniya ni cepat jer makbulnyer..Ameen..


Inilah rakyat2 jepun yang join dalam party ni, kebanyakan dari section ayah. Ibu dan anak tiada dalam party ni yer...harap maklum tak tersenarai dalam list!!!!

Sebelah ayah tu, Mr.Miyamoto pernah satu ketika dulu ditahun 90an bekerja di Malaysia dan menjadi boss kepada ayah!! Kepala memang boleh masuk...suka giler2 sampai sekarang... (Zulita..Ida..ingat lagi tak ngan mamat ni..kita panggil dia dulu baby face...auwwww)




0 ulasan:

Catat Ulasan