-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2010-02-10

MR.Nippon Express dah datang...

Semalam ayah ambik cuti sehari sebab mr.nippon express nak datang rumah buat checking apa item2 yang nak bawak balik kg, termasukla jugak sedikit explanation tentang urusan2 packing mempacking. Kalau dari Malaysia nak ke Jepun dulu company arrangekan dengan "Yamato Transport" (kucing itam), tapi kali ni bukan guna transporter yang sama rupanyer tukar dengan "Nippon Express"..

Nampak tak melambak kotak yang disediakan oleh mr.nippon express ni...



huuuwaaaaaaaa.......huuuwaaaaaaaa.......
Melalak jap...ngape tu???????

Service yang diberikan kali ni memang tak sama masa kami dari Malaysia nak kesini nak tau ape??? Sebabnyer semua urusan packing mempacking kami kene buat sendiri.....huhu (tak best aa nippon express ni....murah sikit caj kot.....) Kalau Yamato Transport dulu staff2 diorang yang datang rumah packing!!!!! Kami tolong tengok jer....huhu....

tapi....tapi....

katanyer mana2 item yang tak tau cara nak packing tinggalkan ajer nanti masa diorang datang rumah nak angkut barang2 ni baru staff dorang tolong packing kan.....yeyeye!!! suka-suka...
Jadi semalam dah buat perjanjian, pada 09 Mac diorang akan datang lagi untuk angkut barang2 yang nak naik kapal laut ajer....dan pada 17 Mac pulak barang2 yang nak naik kapal terbang..huhu times is flying now!!!!

Lagi satu katanyer segala barang makanan dari sini tidak dibenarkan bawa keluar..itu adalah procedure!!!! huhu......abis plan la macam ni nak borong tepong2 okonomiyaki, takoyaki, senbei....huhu.....senyum lebor mamat tu bila dengar nak bawak barang2 makan dari sini...serba salah mamat tu nak bagitau semalam!!..tapi nak buat macam mana itu adalah salah satu rulesnyer...

2 ulasan:

Watierman, rmanbkr berkata...

Moga segala urusan Nor dipermudahkan...Amin!Selamat berangkat ke Tanah air Dik!

NorNaza berkata...

Ameen..tima kasih kak watie, semua memori kat sini tinggal dlm kenangan jer..

Catat Ulasan