-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2010-02-18

Mifzal n The Geng

Lebih kurang ada sebulan ajer lagi aktiviti Mifzal bermain bersama2 dengan kawan2 nihonjin sekelasnyer.. setiap hari lepas jer balik dari sekolah (pkl 3.30ptg..) pandai la pulak buat temujanji suruh datang rumah, mula-mula settlekan shukudai (homework) bersama dengan kenkawan dan selepas tu baru start bermain. Kadang-kadang dua beradik ni ada jugak pergi rumah kawan2 yang lain..tapi yang bagusnyer anak2 jepun ni kalau sensei dah cakap kene balik rumah sebelum pukul 5ptg mesti diaorang ikut!!.
Bila tengok gelagat budak2 ni main kat dalam rumah ni kejap2..tengok jam pukul berapa..kejap2..kejap2..tengok lagi, sampai la betul2 lagi lima minit nak pukul 5ptg baru bertempiaran lari nak balik! Itu kisahnyer kalau hari sekolah, adalah jugak start datang rumah ni pukul 3.30ptg, kalau kene time2 cuti.....lagi lawak datanglah awal pukul berapa pun...pukul 11pg..pukul 12tghari.....tapi time balik pun mesti sama iaitu pukul 5ptg!!!

Sebab apa?????

Sebab katanyer "sensei cakap balik sebelum pukul 5ptg"....hahaha.....nak tergelak pun ade!!...ajer lurus bebenor.....jujur betul budak2 jepun ni, dah terlatih macam tu...itu ajerla yang diorang ikut...

Boleh katakan hari2 ada jer kawan2 datang rumah ni..tak kisahlah biarlah dalam masa sebulan ni diorang dapat main puas2 dengan kawan2 nihonjin ni.

Especially yang akan rasa kehilangan Mifzal ni adalah Arata kun. Diala yang paling kerap datang dan biase ke sekolah bersama2 (dalam kumpulan yg sama)..bulan April nanti sorang2 jer la mamat ni kesekolah sebab budak2 lain takde dalam kumpulan ni..Anak Yoko san pun dah masuk junior high school. Mula2 kan mestila rasa lain...lama2 mesti ok dah tu...



0 ulasan:

Catat Ulasan