-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-11-09

Raicho Valley diketika ini....

Lepas selesai dapatkan vaksin influenza hari Sabtu lepas, tak plan nak pegi mana2 pun. Tapi rasa rugi pulak kalau tak pegi jenjalan ni sebabnyer dalam ramalan cuaca mengatakan hari Sabtu lepas cuaca sangatlah cantik..tak sejuk sangat, kata org jepun "atatakai"..selesa kalau nak jenjalan.
Mana nak pegi ye??? Nak ke Tateyama ke??? Perjalanan lebih kurang sejam setengah. Apa yang menarik kat sana?? Nak tengok pemandangan je ke?? Emmmm....boleh je la.


Plan diteruskan...memandu dan terus memandu ke Raicho Valley. Sepanjang perjalanan pemandangan diwaktu itu sangatlah cantik! Betul kata orang authum adalah musim yang sangat cantik!!

Pemandangan yang sangat tenang.. gambar2 diatas ni diambik ketika berada dalam kereta, nasib dapat snap cepat2..



Inilah rupanyer Raicho Valley ketika ini..menghijau dan kekuning2an... Inilah salah satu tempat orang nak main ski bila menjelangnyer winter nanti. Last year ibu anak beranak main ski kat sinila bersama ngan Yoko famili dan Sachiyo famili. Teringin sebenarnyer nak tengok suasana sini kalau bukan time winter. Sampai jugak hajat nak tengok!


Masa winter nanti kawasan ni sangatlah tebal saljinyer!!


Jom layan gambar2 kenangan kami.


Kebetulan ade le pulak daun mominji yang dah bertukar kaler keseluruhannyer ni!!.. Tinggi sikit jadi tak bolehle nak berposing...ambik gambar pokok je la!


1 ulasan:

Watierman berkata...

Puas akak dapat tengok musim luruh kat Jepun....siap ada back ground music yg mendayu-dayu lagi!!

Catat Ulasan