-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-11-29

Kinkaku-Ji

Destinasi seterusnyer adalah ke Kinkakuji. Kinkakuji ini juga dikenali dengan "Golden Pavilion Temple" dibangunkan pada tahun 1397 sebagai villa bagi seorang shogun. Untuk pengetahuan dinding2nyer adalah diperbuat dari emas.

Lihatlah kaler keemasannyer....begitu unik terletak ditengah2 tasek kecil.

Begitu indah dikelilingi taman2 mini dan batu-batu, difahamkan ianyer adalah sebagai simbol sejarah Buddha.

Suasana dalam taman ini dengan warna2 daun yang kemerah2an...


Bergambar kenangan berlatar belakangkan kinkakuji ni.


Cepat-cepat ambik gambar tengah line clear ni!!..Ya Allah jangan kenang la hari tu punyer ramai manusia!!..

Tak caya tengok la ni!!


Bergambar lagi...

Tanaka san famili..kinkakuji dari jarak dekat nampak besar.

Kami pula...orang tengah ramai lalu lalang tak boleh nak fokus!!


2 beradik pulak nak bergambar!!

Suka sangat dengan gambar ni!!..daun2 tu nampak meriah kaler2nyer..


Bersama Yoko san yang banyak membantu dan melancarkan perjalanan dalam trip ke sini..mana taknyer kalau kami sendiri je yang pergi dah sah2 tak yakinnyer!! dah tau sangat dua2 laki bini ni tak confident!! Terima kasih sangat2..nanti datang ke rumah kami di Malaysia pulak...kami boleh bawak round2 ye...

Forever and ever....


0 ulasan:

Catat Ulasan