-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-11-18

Badminton Taikai lagi...

Semenjak duk sini sakan betui ibu ngan ayah masuk pertandingan sukan2 ni. Dulu lawan bowling, badminton, nanti next pingpong pulak..ish-ish...sakan sungguh duk sini dapat melayan semua2 ni..
Ahad lepas diadakan lagi pertandingan badminton diantara blok2 Tachidemachi. Ada pernah sekali kami join lawan badminton (yang kantoi dulu tu..huhu) tu lawan antara team2. Tu kira under team "Yanagimachi". Perlawanan yang ni adalah antara kawasan2 blok tempat kami tinggal. Kami under san blok (blok ke-3). Untuk san blok tak ramai yang ada, kurang sangat2 berbanding blok2 yang lain...

Dimulakan dengan ucapan ringkas dari penganjur.


Senaman ringkas untuk longgarkan otot2 dan urat2 saraf.


Ni partner ibu dalam perlawanan ni. Kami kalah da....takpe la seronok2 aje..ibu pun rasa enjoy bila dapat join macam ni.


Ni partner ayah, Yeahhh...menang!!


Nakaichi san under yon blok (blok ke-4). Tak pasti pulak menang atau kalah..

Masih ingat lagi ngan orang veteren yg kuat main badminton ni?? Kali ni Aoyama san menjadi pihak lawan kami. Dia under ichi blok (blok ke-1). Tapi kami sebenarnyer dalam kelab badminton yang sama under "Yanagimachi Club". Yang bestnyer dia beria2 nak datang kat rumah kami di Malaysia nun..Dia tanyer orang2 Malaysia yg berumur 60tahun keatas biase buat aktiviti ape??? Sapa nak tolong jawab tu???

Yeahhh...kami kembali ke gelanggang sebagai partner mix, 1st game ayah cakap ibu macam dalam tido...tak banyak bergerak!!!...huhu....ku terima teguran itu!! tapi kami menang!!!

Masuk 2nd game baru ayah cakap ibu dah bangun dari tido!!..dah banyak bergerak..huhu..kami menang lagi!!!.

Hari tu anak2 dalam keboringan sebab takde budak2 lain pun yang datang. Nasib dia ada bawak origami (kertas lipat2..) ade pulak mamat jepun ni tukang ajar.

Bersama dengan orang kuat san blok!!..(yg berjersi putih)



Perlawanan habis pada pukul 12.00tengahari. Kepada pemenang2 dapat bawak balik voucher minuman..OK la tu!!!....at least kami seronok sebab semakin ramai yang dah mengenali kami orang asing ni, tapi sayangnyer masa berganti masa..hari berganti hari..tak lama lagi sampai jugak masa kami berangkat ke tanah air..tula diorang pun terasa jugak sebab katanyer kami sekeluarga ni selalu ada aje dalam setiap aktiviti yang dianjurkan oleh kawasan2 sini. Next year dah nak babai...huhu

0 ulasan:

Catat Ulasan