-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2010-03-10

Selamat belayar...

Dasyat pulak yuki turun hari ni, dari pagi sampai kemalam non stop, sejuk jangan dikenang!!..ade lagi rupanyer saki baki yuki yang turun bulan Mac ni...aduhaiiii rasa macam dah tak sanggup pulak nak berais2 ni.....hehe...patutla orang jepun2 macam kurang suka aje dengan musim salji ni sebab banyak urusan luar atau aktiviti tergendala.....huhu..

Seperti yang diceritakan dalam entry lepas, hari ni Mr.Nippon Express datang untuk collect barang2 dalam rumah ni...appointment pukul 9pagi tadi...memang tepat2 time tu sampainyer....memang salute betui dengan diorang ni!!! Memang menepati masa betui...

Masa ni yuki tak turun lagi..jadi segala kerja angkut2 barang berjalan dengan lancar....tak sampai sejam pun semua urusan beres...alhamdulillah...Selamat berlayar barang2......huhu

Salah seorang staff yang bertugas, kesemua yang datang pagi tadi seramai 4 orang termasuk boss diorang..kesian bila tengok diorang angkut barang2 tu..bayangkanlah bukannyer ringan..berat2 belaka, dahlah turun naik tingkat dua guna tangga pulak tu..ishh..ishh..tapi agaknyer ibu jer yang rasa macam tu kot diorang heran pun idak dah memang keje angkut2 barang2 kan...

Yiihaaa!!! akhirnyer bawak jugak basikal yang banyak berjasa pada ibu ni balik Malaya...dulu ingat macam taknak bawak tapi rasa macam kesian pulak ditinggalkan..hehe..basikal Mifzal pun angkut balik..yang tu bawak dari Malaya, cuma basikal ayah tu jer bagi kat Nakaichi san, kebetulan dia pun takde basikal...nanti kita jumpa di Ipoh yer...nak bawak kemana??? Tak boleh janjila....bawak pi kedai kat kawasan perumahan tu bolehla kot...nak bawak pi jalan2 besar nanti naya ajer kene sondol....simpang malaikat....sana takde jalan khas untuk penunggang2 basikal tu yang agak merbahaya kan... Orang Malaysia kaya2 belaka semua pakai kete...mana nak jumpa yang naik basikal2 ni...hehe...Kalau ade pun mat bangla adela yang masih pakai basikal...nasib kat sini rata2 semua orang guna basikal kalau idak mesti dah rasa diri ini pun macam minah bangla....huhu......Wehhh bangga naik basikal apa????

Kerja pertama selesai sudah....so next week akan adenyer tugasan2 yang lain pulak....fuhhhh letih + seronok + sedih + terharu + bahagi + tolak + darab semua ader sekarang ni....

0 ulasan:

Catat Ulasan