-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2010-03-08

Bye-Bye Hipertensi

Hari keberangkatan semakin menghampiri, kalau tengok kalender hujung minggu yg akan datang ni ajerlah minggu terakhir berada di sini.....begitu cepat masa berjalan risau pun ade jugak..buat keje last2 minit ni nanti ada pulak keje yang tak lepas nak buat!!. Macam gaya muka miaw ni tengah risau kot....hehe. Ke muka takut ni???...hehe

Sampah2 pun penuh dah terkumpul..susahnyer kalau ikut schedule pembuangan ni kan...(sebab kes nak pindah ni laa...ikutkan memang la wajib orang2 Mesia contohi cara pembuangan sampah2 di nihon yang tip top ni...) nak kena ikut betul2 tarikh khas tu baru boleh nak buang...contoh bahan2 yang tak boleh bakar tu bukan setiap minggu adenyer.....dua minggu sekali baru collect!!. Kene yang tak perasan ade lagi yang tak berbuang takkan nak longgok dalam rumah jer....nanti apa pulak kata tuan rumah...buat malu pada company jer la pulak....
TaPi......nasib makcik yang inchrage sampah ni bagitau apa2 sampah yang tak sempat ikut schedule boleh letak kat laman rumah dia, nanti dia yang akan tolong buangkan!!...Apa lagi alhamdulillah.........tak payah susah2 nak fikir serabutkan kepala lagi....


Hari ni last dapat guna komputer kesayangan ni, esok dah nak kena angkut...lepas ni berjinak2 dengan laptop la pulak kalau nak update apa2...memang suka guna komputer berbanding dengan laptop rasa puas kalau nak menaip tu!! Apa2 pun hari ni hari last nak packing2 lagi untuk yang akan naik kapal laut.
Ayah pun dah applykan Sykpe buat dua kawan nihonjin tu...dah test sembang guna Skype..nanti balik bolehla anak2 seminggu sekali ke telephone guna Skype ni bersembang dengan anak2 diorang, secara tak langsung dapat kekalkan dan boleh ingat bahasa jepun ni lagi...

Okla panjang lebar sembang tapi tak jugak sentuh pasal tajuk entry atas tu. Hari Sabtu lepas panggil sorang student tu untuk upgradekan komputer ni ke latest version guna window 7 tapi tak berjaya la pulak...plan nak buat lagi semalam tapi tak berkesempatan sebab ade tugasan lain pulak. Cadangnyer memang nak buat sebelum komputer ni naik kapal tapi tekde rezeki. Balik nantilah pulak panggilkan kawan sekerja tu yang handal bab2 komputer ni (memang keje dia ngadap komputer). Lepas tu ibu selongkar balance ubat2 kot2 nak bagikan pada student2 yang tinggal ni...memang melambak la segala minyak gamat, air gamat, penadol yang seantero dengannyer tu semua masih banyak lagi.....pilih2 mana yang tak expired lagi dan bagi pada diorang!!.....Dan lepas tu terjumpala benda alah ni........

Ubat darah tinggi!!! Sapa punyer???? Sapa lagi kalau bukan en.suami punyer...lupa pulak sejarah di Malaysia dulu yang ayah memang ada darah tinggi tapi alhamdulillah sejak duk sini ubat tu pun dah tak masuk dalam badan ayah!!. Kononnyer dulu sajer nak spare bawak sini. Mungkin dulu gaya hidup dan faktor persekitaran atau keadaan stress sangat yang buatkan sakit tu. Tapi sekarang alhamdulillah dah tak wujud lagi...Kadang2 pemakanan yang tak dijaga pun adalah punca sakit ni kan??

Bye-Bye Hipertensi!!!!!


0 ulasan:

Catat Ulasan