-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-10-08

Taifu sudah berlalu...

Alhamdulillah.....keadaan kembali reda di Toyama sekitar jam 10.30pg. Angin yang begitu kencang dan dasyat sekali telah berlaku kira2 jam 5 pagi tadi...macam2 bunyi yang dengar sebab angin masuk kat celah2 pintu tu....bunyi kete racing F1 pun ade......

Sesekali cuba intai di tingkap....tengok pokok2 yang bergoyang sangat kencang....tak berani nak intai lama2..buat kecut perut je. .tapi kawasan Tachidee-machi ni alhmadulillah takde yang rosak. Dalam pukul 6.30pg tadi tengok siaran tv disini, tengok memang dasyat jugakla kawasan2 negeri yang lain banyak yang rosak teruk. Lori2 trailer boleh terbalik, pokok2 besar yang rebah..bumbung2 yang berterbangan...nauzubillah.....
Petang semalam tengok dalam tv orang2 tua duk kutip buah2 epal dan buah nashi..berbakul2 banyaknyer...kalau tak dikutip mesti wassalam ditiup angin kencang!!!

Sekarang langit dah bertambah cerah...cuma hujan renyai2 je....ikutkan ibu dah plan ngan anak2 kalau pagi ni masih berlaku taufan plan nak duduk bawah meja makan!! haha.....main khemah2...
kata orang kalau berlaku taufan ke atau bencana alam yang lain elok cari meja, duduk bawah tu...sebab kalau ada apa2 barang yang jatuh dari siling kepala kita selamat......jadi plan nak main khemah2 tu kira cancel la !!!





1 ulasan:

♥FaTinFazLan♥ berkata...

heeeeee...nak bayang kan sat..
mcm na akak.mifzal n ikmal main khemah2 bwah meja..hik3....

alhmdullilah...semuanya selamat~...

Catat Ulasan