-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-10-19

Bersantai2an..

"Memang orang asing ni pelik betuila, orang waktu summer la kalau nak bersantai2 atau nak berkelah2..yang famili ni duk bersantai musim authum pulak.....dah lah tengah sejuk2 pulak tu..." mesti ada suara2 kuar dari mulut orang2 Jepun ni bila tengok kami bersantai dimusim aki (authum) ni....sebabnyer lepas sorang..sorang duk curi pandang kat kami..
Hellowwww....orang2 jepun!! Masa summer hari tu kami puasa ok...Tau ke korang puase??? Puase tu tak boleh makan and minum dari terbit fajar hinggala terbenam matahari .. Wakarimasu ka???
Haha....emosi pulak mak budak ni....entah2 sikit pun dorang tak heran kan....cuma saje2 terpandang agaknyer ....ish..ish...buat tambah dosa je ibu ni!!!


Tetiba pulakla ayah ngajak lepak2 kat park ni...memang tak prepare apa makanan pun..semua beli aje kat supa. Apa lagi kalau bukan sushi dan onigiri...sedap..sedap..
Tapi yang tak tahan tu....sejuk....rasanyer semalam dalam 15-18degree agaknyer!!.baju pulak pakai yang biasa aje...memang kena tanggungla kesejukan tu!!. Nasib anak2 pakai 3 helai baju takde le dorang rasa sejuk sangat!!.


Mifzal makan onigiri sambil baring2...cuaca sejuk dan releks ye..


Sambil makan sambil main...tula namanyer budak2...bila main2 tu takde le terasa sejuk sangat..macam mak ngan bapaknyer yang duk nunggu anak2 main tak tahan jugak...


Lihatla daun2 yang menguning....belum merah keseluruhan lagi...masuk bulan Nov nanti mungkin daun2 ni akan jadi kaler merah keseluruhannyer!!



OK..kami dah nak balik...disini pukul 5.00ptg dah gelap...singkat sangat waktu cerahnyer...setiap hari beransur2 cepat malamnyer...masuk December nanti pukul 4.30ptg dah malam!!

0 ulasan:

Catat Ulasan