-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-10-15

Open House '09

Programe yang tak dirancang...lepas memetik budou (anggur) hari Sabtu lepas tetiba pulak dapat idea nak buat open house. Inilah kisahnyer hari Isnin lepas, tercapai jugak niat ayah nak mengajak semua warga2 Toyama (student) datang ke rumah. Sesuai sangatla time2 raya ni..dah lama sangat ayahnyer berhajat nak buat makan2 kat adik2 tu akhirnyer terlaksana jugak...alhamdulillah...
Kebetulan Isnin lepas memang cuti sempena hari sukan. Memang cantik sangat la...Apa menu hari tu??? Sangat simple je..maklumlah programe yang tak dirancang beria...ada laksa, nasi impit kuah kacang, kek coklat kukus, puding batik, puding roti, dadih koktel dan serba sikit kuih..

Tima kasih adik2 ku yang datang awal hari tu untuk tolong potong2 nasi impit dan bahan2 laksa....dan jugak tima kasih atas kerjasama tolong rebuskan nasi impit...lega sikit..huhuh....


Sempat jugak ayah snap gambar ibu yang tengah dalam kerisauan...huhu...senyum terpaksa!! tengah risau takut makanan tak cukup!! sian kat adik2 tu nanti..bukannyer reti nak budget2 orang ni!! Ibu nak ucapkan banyak2 tima kasih kat ayah sebab join sekali bersilat kat dapur..sayang abang!!!

JOM layan adik2 yang tengah menjamu selera..


Ada mandur kecik tengah duk memerhati orang makan!!

Makan kenyang2 ye adik2....next year datang kat rumah Malaysia pulak ye..ade lagi grup yang tak sampai waktu ni sebabnyer diaorang baito (part time).

Yang pakai baju kurung kaler pink2 meron tu dia adalah orang jepun. Join untuk merasa suasana hari raya..dan sedang luv2 dengan student malaysia sini...ehem-ehem..jangan marah ye pok nik!!!


Bagi can kat tuan rumah nak makan ye...

Jejaka2 Malaya....1st trip. Tunggu yang next trip punyer.


Gadis2 Malaya...opss silap...ade mak budak kat situ la...

Dalam hatiku.. "muat jugak semua bergambar kat sini ye..suka2!!

Ni yang 2nd trip baru habis baito..terus datang kesini..tima kasih ye singgah jugak.

Ni yang 3rd trip...baru balik baito gak..tapi lewat sikit sebab berlaku peristiwa minyak kete habis on the way nak kesini...hahaha....sejarah betui nak p makan open house minyak kete pun tak perasan dah habis!! ekekeke....

Last trip..pasangan yang baru berkawen...Hagil ngan Lina muka macam japanesela..nanti dapat anak sah2 muka jepun kuar!!..

Bile dah orang terakhir sampai apa lagi....lepak lama sikit la kan!!! Ade pulak rezeki balance makanan yang boleh tapau balik!!....rezeki tu...

JOM layan video adik2 semua dah nak balik...share yang 1st trip aje la ye..yang lain2 tu buat simpanan kami la..nanti attach banyak2 jenuh pulak orang nak bukak...SELAMAT HARI RAYA SEMUA...tahun depan turun Ipoh pulak....kami tunggu...insyAllah....


0 ulasan:

Catat Ulasan