-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-10-14

Bedminton Taikai

Ahad lepas telah diadakan satu perlawanan bedminton diantara team2. Yanagimachi Shugakko juga terpilih untuk menyertai pertandingan ini. Emmm...endak tak nak kena turun jugak la sertai sekali, sebab ibu dan ayah ni salah sorang ahli2 yang teramatlah rajin turun bermain bedminton setiap minggu..hehe... Terror tak tara mana....tapi dah takde orang nak wakilkan terpaksala turun jugak...tu ibu la...tapi ayah masih handal main...ekekeke..ikhlas puji ni!!!
Haha...ni la wajah2 Yanagimachi Shugakko punyer team!!. Mak-mak, bapak-bapak, tok-tok... sebetulnyer ada beberapa orang lagi tapi semua tu tak dapat nak join hari ni..ade je program depe..

Ok...kita ambik mood dulu...tengok mana rupanyer orang2 lain main...releks-releks...

Lihatlah muka2 kami yang terasyik melihat group lain tengah berlawan main..nak balik!!! nak balik!!!...kalau gini rupanyer sah2 tinggal belakang ni.

Dengar sikit ape yang Aoyama san tu cakap.."kita main ni enjoy2 je...jangan tension2 ok...kalah tu dah pasti.."...hehe....abaikan dailog tu ye. Itu adalah rekaan semata....Sebenarnyer perlawanan ni terbahagi kepada beberapa kategori. Kategori A, B, dan C. "A" tu yang senior2 kira main pun letup2 la..."B" tu sederhana hebat dan "C" pulak yang beginner. Ibu under kategori "C" dan ayah rasanyer "B" kot..

OK ayah dah start main...semua kategori adalah beregu...no single-single..
Ayah main 4 set. Tapi semua kantoi!!! Sebab partner dia tu suka pukul angin!!..hehe...takpela kita main untuk enjoy2 je kan ayah?? Dah pasti pun dari awal lagi kan..

Aoyama san partner ngan Matsuda san..dah tua tapi tetap hebat bermain!! Tapi kantoi gak!!!...

Haha....my turn!!!. Ibu main 3 set..tapi semua kantoi gak!!!...huhu

Inilah partner ibu..wife kepada Aoyama san. Usia pun macam mak kat Malaysia nun...tapi tetap bersemangat bermain!!.

Fokus sikit kat makcik yang baju kaler hijau tu...usia dah 50an~60an..tapi lihatla gayenyer...badannyer...memang takde rupa langsung!! Main pun letup-letup. Kira senior la...kalau ibu lawan main ngan team ni sah2 dibaginyer zero kot!!.

Ni sorang lagi dah tua...tapi style macam takde rupa orang tua!!. Sihat2 orang2 jepun ni ye..terharu nengoknyer..masih mampu nak melonjat2..apa yg diberitahu dia memang join satu kelab bedminton yang dikatakan memang satu kelab yang hebat!!

Ni pun sama...masih mampu bermain bedminton!!!.

Haha...sekarang kami dah boleh rehat!! Tengok orang main je le pulak..ye makcik..


Sekarang dah tak pikir ape dah...dalam hati duk ingat nak prepare barang2 nak buat open house tuk esoknyer je...

0 ulasan:

Catat Ulasan