-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-07-29

Main hanabi

Belum lagi sambut raya kat Malaysia tapi anak2 ibu dah start main hanabi (bunga api). Memang kebiasaan masuk musim panas orang2 jepun bermain bunga api, dan mereka akan mengadakan satu festival bermain bunga api secara besar2an. Pada waktu ini penuhla kedai2, supermarket2 menjual bunga api. Inilah peluang anak2 ibu nak merasa main...nanti raya takde le depe terasa sangat.


Main kat park yang berdekatan dengan rumah. Nak main kat rumah ni takut jiran marah pulak sebab banyak asap. Kalau kat Malaysia leboh...


Ayah tengah melayan anak2..




Tu pun si Ikmal dah siap sound nak beli lagi..nak main lagi..budak2 kalau bab "bunga api" memang suka sangat.


Nanti kita buat stok simpan bunga api untuk main masa raya nanti ye..tentu lagi meriah!! meriah 4 beranak aje le..


Ibu ngan ayah pun tumpang sekaki..

0 ulasan:

Catat Ulasan