-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-06-27

Lagi2 bunga....

Memang pantang kalau orang bercerita pasal bunga2 ni...kali ni kawan ayah (org thai) bercerita ada satu tempat bunga namanyer "Ronja no Mori". Bunga yang dimaksudkan adalah "hana shobu" sejenis bunga iris.
Jadi hari ni ibu plan nak pegi kat situ, sebab bila dengar citer dari kawan ayah tu memang tempat tu cantik...pada tanggapan ibu mungkin secantik tempat tulip dulu. Kami pun meredah le mencari kawasan tu..sian ayah demi nak turut kehendak ibu ni gagah jugak le dia nak membawaknyer, nasib anak2 sporting pulak takde bising. Kalau tidak depe memang tension kalau sebut nak pegi tengok bunga.
Tapi....uhuk..uhuk..tempat yang ibu bayangkan tu rupa2nyer bukan yang macam ibu sangkakan...macam ni aje rupa tempatnyer....

Patutle masuk free....gini aje rupa tempatnyer, kalau tulip dulu jangan kenangle siapkan 2000¥ kalau nak masuk. Lawak betui le kawan ayah tu citernyer ngalahkan tempat tu cantik sangat2..nak tau sebab apa?? sebab dia ni pencinta bunga2.. org laki2 pulak tu...kalau nengokkan koleksi gambar2 dia semua bunga...macam2 jenis bunga dia tangkap.


Beberapa jenis "hana shobu" di taman ini.



Ni adalah beberapa jenis bunga iris yang sempat ayah ambik gambar. Cantik jugak kan ada macam2 color dan peten!!



Walaupun hati agak kuciwa....tapi ibu tetap seronok sebab dapat tengok bunga iris. Ikutkan tak tau mana rupa bunga iris. OKla tu....thanks ye ayah sebab bawakan ibu ke sini walaupun tempat tu bukan seperti yang dibayangkan. Ikmal ni buat spoilkan gambar aje...suka buat muka entah apa2!!




Tapi kata ayah dia suka view macam ni..cantik..pemandangan dia ada keistimewaan tersendiri!!




Anak2 ibu mengayakan posing "ranger", dah duk sini macam2 ranger ada...Dekaranger..Shikanger..Go-onger..entah apa2 ranger lagi yang depe terikut2..

2 ulasan:

kew_chop berkata...

cantikla kak nor tempat ni. takpela kan lagi pun free jek..

NorNaza berkata...

tula ngenangkan free..bolehla cantik jugak pemandangan situ..tenang sedap mata memandang

Catat Ulasan