-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-06-23

Hari Ini Dalam Sejarah...

Betapa tak disangka ulang tahun perkahwinan kami yang ke-10 rupa2nyer kami berada disini. Alkisahnyer ulang tahunyer dah lepas sebulan dah...iaitu 28hb May, actually on that date ada le kami konon2 calebrate..bukan calebrate apa pun biasale makan2 kat luar and then acara rasmi macam orang lain jugak...iaitu potong kek!!. Plan kami yang seterusnyer cadang nak buat kenangan ambik gambar dalam studio pakai kimono. Tapi yang ibu pakai ni namanyer yukata ( cotton kimono for summer ). Sekali ngan ayahnyer pun melaram pakai yukata. Yang ibu punye tu actually present dari kawan2 baik ibu tu si Sachiyo san ngan Yoko san. Last year diaorang kongsi duit dan belikannya untuk dihadiahkan pada ibu, tapi tak sempat pakai sebab dah habis musim summer. Jadi inilah 1st time ibu pakai hasil pemberian dari kawan2 ibu tu. Yang melambatkan proses ngambik gambar ni adalah si ayahnyer, cari punye cari baju yukata lelaki bantainyer kami pegi beli baju lain. Itule disebabkan bijak sendiri2..langsung tersalah beli. Kami pegi beli "Jinbei". Jinbei tu memang adik beradik yukata tapi dalam bentuk seluar, bila sekali pandang macam baju tido!! yang sebetul2 yukata lelaki adalah yang macam dalam gambar yang ayah pakai ni, ada pepatah dari orang China yang mengatakan " your way always on your mounth"...so in future kenale ingat...setiap apa yang nak beli atau nak buat kena le bertanye...disebabkan malu bertanye dah tersalah beli!! Okle tak payah la ingat2kan balik kisah tu yang pastinyer ibu sefamili dah dapat bergambar dalam studio Aoyama san. ( Kawan team badminton yang kami join tu )



Tengokla si Ikmal jenuh Aoyama san suruh dia senyum, buat dee...aje, berkali2 dia tangkap gamaknyer itu aje gambar yang elok sikit dari yang lain2. Masam aje muka!!
Tapi takpela...inilah memory wedding anniversary kami yang ke-10.


Yang ni pulak gambar ibu berdua ngan ayahnyer. Jenuh Aoyama san ngajor cara nak gedikkan kaki tu, itu aje hasil yang dapat..keras aje!!! macam tu kot ye minah2 jepun pakai yukata bergambo...idak le teman tau. Tapi kalau ayah mengayakan ngan pedang samurai lagi sempoi kot ye...apa2 je la!!!



Sesi menyiapkan ibu mengenakan yukata. Itu le isteri kepada Aoyama san. Bila tengokkan kekecohan dia ni teringat ibu pada sorang staff di Murata Malaysia, nama dia Mrs.Yeap. Jadi bila sembang2 ngan ayah, ibu lebih senang gelarkan nama dia Kak Yeap. Memang sebijik aje rupa kelakuan depe ni..terubat rindu ngan Mrs Yeap bila nengok kekecohan wife Aoyama san ni. Emmm..jenuh jugak rupanyer nak pakai yukata ni. Especially yang kat pinggang tu. Namanyer "Obi", 2-3 tali kain kena lilit....kemudian baru pakai yang luaran tu (color merah tu) bila dah siap ikat tu memang tegak aje le badan..tegang aje rasa kat perut tu!! Next kalau nak pakai lagi ni kenale guna khidmat kawan2 ibu tu pulak. Tak silap dalam enternet pun ada cara2 nak pakai yukata ni...takpe itu citer kalau dah balik Malaysia, bila kat sini kita suruh orang yang ngenakan sambil tu kita belajar jugak..hehehe....



Yang ni pulak sesi nak nyiapkan ayahnyer, susah jugak rupanyer yukata laki2 ni, ingatkan yang pompuan punyer aje susah. Alamatnyer esok2 kalau nak pakai sendiri2 memang tak terbuat, nak kena ada orang yang ngesahkan baru boleh. Maknenyer ibu le yang kena belajar nak pakaikan untuk ayah nanti....



Kalut aje rupa si Aoyama san. Nak pulak dia sungguh2 suruh gayekan kaki tu.

2 ulasan:

kew_chop berkata...

sukenye tgk akak sefamily amek pic ngan yukata tu..

NorNaza berkata...

saje je gate2..konon nak buat kenangan.hehe

Catat Ulasan