-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-09-09

Yudetama-Gokko

Atas permintaan kawan seblogger mintak tolong belikan yudetama ni barula ibu tau rupanyer disini ada jual acuan telur rebus yang tersangatla kiut miutnyer. Dah duk sini setahun setengah idak le ibu tau rupanyer ada acuan telur rebus yang sangat unik tu..Tima kasih K.Mizan, Nor dah cuba buat guna acuan ni...hah hasilnyer sangatla kiut


Jangan jeles akak, nor dah cuba buat dulu.....so tunggula nanti nor pos yudetama yg akak punyer tu dari sini. Kreatif betui si pereka acuan telur ni, salah satu daya tarikan nak bagi anak2 kita suka makan telur kot...huhu.


Dan inila acuannyer...ada 4 pilihan corak..Corak ni aje yang ada kat kedai tu pun. Ada bentuk kete, ikan, beruang dan arnab.




Cara nak buat pun senang je...lepas kita dah rebus telur tu kupas kulitnya dan terus masukkan dalam yudetama ni. Biarkan rendam dalam air sejuk lebih kurang 10minit..dan hasilnyer.....

Ibu tak sabar nak tunggu anak2 balik sekolah nak tengok apa reply dari diaorang bila tengok telur rebus tu tukar jadi bentuk kete...haha...mesti kecoh tanyer "macam mana ibu boleh pandai buat telur jadi bentuk kete...hebat ibu"!!!! Dah boleh jangka ayat yang kuar....especially Ikmal...memang suka guna perkataan "HEBAT".

2 ulasan:

kew_chop berkata...

beli kat 100 yen shop ek. tula, ade gak member pesan soh belikan.

NorNaza berkata...

aaa ye Murni kat kedai 100yen shop pun ada dengarnyer, tapi kak nor cuba cari kat Daiso tu takde pun acuan ni..yg ni kak nor beli kat dalam supa APITA

Catat Ulasan