-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-08-28

Orang memberi kita merasa...

Pagi2 lagi dalam pukul 6.50am tetiba le pulak ada bunyi ting tong..ting..tong..aduh sapa le pulak pagi2 ni datang rumah!!. Memang ibu buat dekkk aje... malas betui nak bangun bukak pintu!! dah la bangun sahur pukul 2 pagi then tido balik peh tu pukul 4.15 bangun lagi nak solat subuh. Masa bunyi ting tong tu ayah dalam bilik air tengah mandi nak siap pegi kerja. Ahhh..biar aje la..kalau ada apa2 yang urgent dah pasti orang tu akan letak apa2 message dalam post box tu..Jom sambung tido balik!!!
Masa ayah nak pegi keja dalam pukul 7.30 tu ibu hantar la ke pintu..elok aje beberapa minit bunyi telefon pulak...ayah bergegas bagitau rupanyer makcik kat bawah rumah tu yang datang pagi2 buta tu semata2 nak bagi benda ni....


Laa..rupanyer makcik tu nak bagi "nashi" (buah pear jepun)..mak ooiii banyak betui..
Aduiii..kena pulak time bulan2 puasa ni...sedap buah ni..Kat supermarket jual pun mahal..2 biji pun dalam 298¥ lebih kurang rm10++.


Yang ni nak tau berapa biji....15 biji semuanyer!!!!..makan la puas2...nasib buah ni teramatla sedapnyer...orang memberi kita merasa...
Alamatnyer lepas ni nak kena buat apa2 kuih la pulak nak membalasnyer..

0 ulasan:

Catat Ulasan