-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-08-05

Hanko Making

Minggu ni Toyama City International Center (CIC building 3F) ada buat Summer Intensive Japanese Course dari hari Isnin hinggalah ke hari Sabtu. Bermula pukul 10.30pg-12.00tgh. Kesian anak2 kat rumah terpaksa tinggal berdua minggu ni sebab ibu kena keluar belajar. Boringle depe berdua tu, kalau time sekolah takde le masalah sangat kena pulak time bebudak berdua tu cuti sekolah. Belum habis sempat keluar kelas berdering2 telefon bunyi tanyer bila nak sampai rumah...bila tengah kayuh basikal pun berbunyi lagi telefon tanyer kenapa tak sampai2...kesian jugak takde sapa2 kat rumah.
Hari ni habis kelas ada pulak special lesson belajar nak buat Hanko. (cop nama buat dari rubber eraser). Murah aje nak belajar buat tu..100¥ aje.



Pelajar2 tengah asyik toreh rubber eraser tu dengan pisau untuk bentukkan nama masing2.


Nak confirm ngan sensei ok ke tak?? Bila tengok sendiri2 macam buruk aje..ibu tertoreh besar sangat la....macam tak cantik aje...tengok bawah.


Dah siap nama ibu - NOR -. Paling mudah nak buat sebab tulisan katagana, dan pendek berbanding dengan orang lain. Yang kena guna tulisan kanji nak buat nama lagi la jenuh..Jangan perbetulkan gambar pertama tu memang tengok nama tu terbalik tapi bila dah dicop atas kertas jadi OK!!.



Kawan2..baju hitam tu namanyer Lavy san dari negara Romania, baju brown namanyer Eya san dari negara France dan yang sorang lagi tu namanyer Rin Eu san dari negara China.

2 ulasan:

kew_chop berkata...

waa bestnye ade ajar macam2 plak kat cic

NorNaza berkata...

tapi kata abg nazar lawak aje rupa hanko tu..ingat depe ajar cara yg baguih punyer nak buat hanko rupanyer rubber biasa peh tu toreh..budak2 pun teror..hehe

Catat Ulasan