-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2009-08-27

Berbuka di Kashmir

Hari ni dapat "cuti masak" dari ayah..Ibu anak beranak pekena beriani kat Restoran Kashmir. Tujuan utama nak bawak anak2 makan kat luar hari ni..bagi bebudak berdua tu seronok sikit. Abang ngan adik sehingga kehari ni cuma sehari je tinggal pose..tu pun sebab hari isnin lepas kena datang sekolah..tu yang kesian nengoknyer..pegi sekolah jalan kaki dengan cuaca panasnyer...kalau di Malaysia dulu pegi dan balik sekolahnyer berambik dengan kete. Sini totally different...tak main kete2 ni..nak sekolah jalan kakile ramai2 ngan anak2 jepun yang lain!! Tapi next week isnin dah start sekolah balik..dah habis cuti panjang..emmmm macam mana ye dapat ke bebudak berdua tu tahan nak pose...tunggu dan lihat ajela...Kalau di Malaysia dah tentu ada geng2 yang lain berpuasa....dan cikgu dah tentu kurangkan aktiviti bersukan tapi sini mana depe tau istilah "bulan ramadhan". Waktu makan dah tentu semua kawan2 makan..tak kan anak2 ibu tukang nengok aje..Emmm..inilah masalahnyer....

Apapun jom layan juadah berbuka ibu anak beranak kat Kashmir ni. Mifzal ngan Ikmal memang suka makan kat sini..

MUTTON BERIANI


SALAD


CHICKEN BUTTER MASALA


CAPATI

1 ulasan:

kew_chop berkata...

lamanya tak makan kat kashmir ni. sedapnye..

Catat Ulasan