-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2011-02-14

Makan-makan birthday

Hari ni ambik cuti nak pergi checkup, sambil pagi2 ni tak buat apa bolehla nak ngadap PC ni kejap. Ayah masuk keje dan ambik early dismiss pukul 3 nanti nak bawak ibu pegi checkup nanti. So pepagi ni free jerla, si abang sekolah dan si adik ade kat rumah pengasuhnyer, siap2 sekolah dari sana macam biase..
Entry kali ni citer tertunggak yang tak sempat nak share. Jamuan makan2 kecil2lan untuk meraikan anak2 sedara, anak sendiri, tok dorang dan tumpang sekaki en suami sekali! yang lahir pada January lepas. (En.suami join la jugak sebabnyer jamuan makan2 tu pun kitaorang buat pada tarikh lahir en.suami, 02hb Feb lepas.

5 nama dalam satu kek!! Kreatif jugak mamat yang nulis nama2 kat atas kek ni. Cantik susun atur nama tu. Ada untungnyer kalau anak2 kita lahir bulan sama senang buat sekali yer tak. Ikmal lahir jatuh bulan yg sama dengan sepupu2nyer jadi bolehla nak buat sekali!

Budak2 kecik dalam gambar ni semua lahir pada January termasukla tok dorang dalam tu.

Jangan pandang2...jangan jeling2...nasib masing2 tak berebut nak memotong kek tu..

Bersama dengan famili.


Ni hadiah hari jadi dari ayah dan ibu tuk Ikmal. Dia komplen katanyer basikal lama tu dah buruk, kawan2 pulak perangat semua cakap macam tu!!. Belilah basikal yang murah2 ...hehe..tu pun abih hati janji baru.

Tengahari sebelum jamuam makan2 petang tu, kami nak pegi beli kek Secret Recipe kat Ipoh bersebelahan Hotel Syuen. Cadang nak kejap jerla tak plan pun nak pekene makan2 kat situ. Bincang punya bincang alih2 ibu plan la nak belanja en.suami makan kat situ sebabnyer dah lama en.suami teragak2 nak makan "satu menu" tu..jadi bila kena dengan date yang tersangatlah sesuainyer...jadi kami ambik kata putus makan jer la dulu kat situ!!!

Lamb Shanks..inilah menu yang en suami teringin nak makan..


Dan kerana makan tak berplan disini jugaklah bila nak balik kami dapat????

Surat cinta merah dari Majlis Bandaraya!!!! Huhu....saman paking daaaa....cantik tak?? Cantik tak no plat kete 202 dan tarikh kene saman 0202. Ada sesuai????


0 ulasan:

Catat Ulasan