-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2010-12-19

Bila budak kecik merempit...

Vroomm...vroomm...vroomm...istilah budak2 laki2 dengan motor memang sangat2 tepat!!..memang kata orang bila dah masuk alam remaja mesti menggatal nak bermotor. Kekadang budak2 umur 12 tahun pun dah pandai bawak motor kat kawasan2 perumahan..ada sesetengah tu dah pandai cuba2 nak bawak kat jalan2 raya..perasaan yang memberontak bila tengok kawan2 atau pun bila tengok adengan kat kaca tv tu mendorong keinginan nak mencuba. Akhirnya berlakulah kes2 merempit yang akhirnya membawa padah....ish..ish.. mintak simpangler yer pada anak2 kita semua...especially yang ada anak laki2 macam tuan rumah ni..hehe...

Kalau kat Jepun dulu susahnyer nak nampak motor kat atas jalan raya..basikal banyakler...hehe.. tapi kat Malaysia ni terbalik...basikal tu biasenyer atau selalu yang gunakannyer adalah orang2 bangla, myanmar..vietnam...hehe.. tapi kalau motor tu memang berlambak kat jalan raya tu kan..

Jom tengok apa kaitan tajuk entry kali ni....scroll down..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Inilah dia penangan bila keinginan nak mencuba bawak motor memberontak!!.. Motor yang menggunakan petrol sepenuhnyer seperti motor2 besar yang real2 tu, bertambah2lah budak2 berdua ni semangat nak membawaknyer..especially Ikmal!!

Abangnyer sentiase releks taklah over acting sangat bila dapat merasa bawak motor kecik ni!! Yang sebetulnyer motor ni kepunyaan pakcik yang duk di Bukit Mertajam ni..bila ditunjukknyer kat budak2 hero ni diaorang mulalah mintak nak try bawak!!

Jenuh nak ngontrol badan budak bertuah ni!! Yang pandainyer press bunyi kuat2 vroommm...vroommm...itupun dah abis hati dapat merasa tu!!

Si adik sedang memerhatikan si abangnyer...


Kasihnyer seorang ayah... terpaksa ke atau dipaksa????....hehe


Seronok2 jer ye nak oii..jangan sesekali cuba nak merempit bila dah besar nanti!! Itu yang ibu dan ayah harapkan..semoga anak2 ibu membesar bagai johan dan menjadi insan yang berguna pada masa hadapan..Ameen..

0 ulasan:

Catat Ulasan