-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2011-08-05

Potong kek

Dah jadi kemestian bila sampai hari lahir mesti ada kek. Anak2 takla beria nak berkek2 ni, mak budak yang lebih2 rasa kesian pulak kalau tak sambut at least dapat potong kek pun jadila. Takyah la beria2 nak buat party2 ni....sajer bagi anak seronok. Ni dah masuk 10 tahun, gamaknyer bila dah besar sikit lagi mesti dia pun tak nak potong2 kek ni...macam budak2 pikirnyer..

Kebetulan birthday Mifzal tahun ni kene hari minggu, (31hb lepas..) plan memang nak balik kg ke Parit. Sesampai je di kg nengok2 ramai pulak mak pak sedara yang balik hari tu..jadinyer dapatla semua berkumpul sekali. Esoknyer pulak tu kan dah nak pose..semua pakat2 balik kg berkumpul kot gamaknyer.

Kek yang memang dah jadi trend dalam famili..kalau tak jumpe secret recipi nilah kek yang menjadi pujaan hati famili..kek diatasnyer beralaskan puding. Sedap tak muak!

Birthday boy malu2 nak potong..dah besar disaksikan ramai pulak mak pak sedara lagi la dia taknak malu konon.... jadinyer si Ikmal la yang selamba memotongnyer on behalf tuk abangnyer. Baby Aqil pun join sekali..menjeling semacam jer kat abangnyer tu.."kome tunggula aku besar nanti selamat kek tu aku ulam2kan.." hehe..tangan pun dah pandai tarik2 apa sajer yang sempat dia sambar!. Ibu dia punyer brooch yang gayut kat tudung pun paling suka dia nangkapnye, kemas dalam genggaman!! hehe...

Saya dah berumur 4 bulan. 20hb ni saya genap masuk 5 bulan. Selamat Berpuasa kepada semua umat2 islam sedunia. Kalau ibu, ayah dan abg2 bangun sahur saya pun bangun jugak..huhu.. tahun ni ibu tempah baju melayu saya warna pic..cantik saya suka..nanti tunggulah bila saya pakai baju melayu saya posing untuk tatapan kawan2 ibu saya yer....bye wassalam...

0 ulasan:

Catat Ulasan