-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2012-11-10

Terujanyer dia bila dapat makan sushi....

Salam bersiaran kembali. Cuti persekolahan sudah pun bermula minggu ni. Sekejap jer 2012 nak meninggalkan kita, dan selangkah lagi umur kita berganjak...huhu..anak2 pun udah selangkah lagi umur diaorang. Ibu rasa tak puas lagi nengok Aqil masa baby dulu, sangat cepat masa berlalu..bau baby pun dah takde..bau masam peluh jer sekarang ni...hehe Mulut pun dah macam2 perkataan yang dapat. Makan sangat memilih...kalau nak pulak time dia selsema/batuk....semua "anakkk..anakkk (tak nak la tu...) Ibu yang paling risau+pening kepala kalau dia tak nak makan...malam2 alamatnyer bergantung jer la sebab lapor tak makan apa2.

Tapi bila dia dapat makan sushi ni...wallaaa...sangat suka rupenyer dia. Walaupun "made in tempoyak" huhu...tak sangka anak teruna kecik ni suka. Tapi yang dia berkenan tu hanya nasi+seaweed jer yer...ikan/telor+++ habis dicampak korek dari mulut dibuangnyer. Kalau time2 dia tak sihat tak nak makan nasi, tryla bagi bende ni...percaya atau tak 10 bijik habis dimakannyer...
Tengok besarnyer mulut dia nganga. Sayang dia....Sekarang ni dah pandai/sibuk nak bercakap jer. Ibu dan ayah pun dah tak susah sebab dah paham apa yang dia nak. Dia dah boleh sebut banyak perkataan walaupun tak sempurna..(sesuai la dengan umor ye tak...)
Ibu sangat merindui kehidupan di jepun satu ketika dulu, rindu nak makan sushi jepun...huhu..ade ke can dapat pergi lagi..moga-moga satu hari nanti dapat kesana lagi...

0 ulasan:

Catat Ulasan