-----> About me

Foto saya
Ipoh, Perak, Malaysia
Ibu kepada 3 orang hero,Nizarul Mifzal Amin (12 tahun), Nizarul Ikmal Afif (10 tahun) & Nizarul Irfan Aqil (2 tahun ) dan disayangi oleh seorang lelaki yang bergelar suami..Nazaruddin b. Sulaiman.Blog ini dijadikan sebagai satu naskhah istimewa buat anak2 ku tercinta,juga sebagai tinta hati buat suami tersayang.Blog ini mula dibangunkan pada 2009.

-----> Wedding

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

-----> My Son's

Lilypie - Personal pictureLilypie

2012-02-20

Setelah hampir 2 tahun lamanyer

Salam bersiaran kembali. Minggu ni ramalan cuaca mengatakan hampir setiap malam akan turun hujan. Pagi Ahad dah start hujan dengan lebatnyer dikawasan tempat ibu ni..moga dijauhkan dari segala kesulitan dan bencana...Amin...
Tengok berita tadi rupanyer kat area Manjoi dah kena banjir. Betapa besarnya kuasa Allah daripada panas yg terik minggu2 lepasnya alih2 secara tiba2 pulak jadi banjirnya...semoga keluarga dan anak2 kita dilindungi olehNya...

Nilah nak kongsi citer entry kali ni. Bunyi macam semacam dua macam jer..hehe..Apa yang hampir dua tahun tu? Alkisahnyer ibu ni terasa teringin sangat nak pekena sushi, bulan Mac ni cukup sudah dua tahun berada di tanah air. Ni kira first time berada disini makan sushinya...lokasi dimana tu??? Mana lagi kalau bukan Jusco Ipoh ni la..
Psssttt nak bagitau nanti Jusco Ipoh akan bepindah ke Jusco Station 18 ni...fuhhh bestnyer sebab apa tau dekat dengan rumah!!. Dengarnya antara yang terbesar di Malaysia. Bangunan pun dah cat dah nak beroperasi dalam waktu terdekat ni. Kalau sapa2 yang menggangur tu boleh ler cuba2 kat Jusco baru ni.10 min dah sampai dari rumah ibu...alamatnyer tiap2 minggu ler kesitunyer...hehe

Nengok jap ni pun rasa terliur lagi.. huhu..nak kata sedap tu..taklah se-freash masa berada di Jepun nun..rasa boleh dikatakan so so la...hilangla jugak rasa rindu nak makan.


Rindunya kat suasana Jepun nun...kenikmatan yang tak terhingga. Ni kononnyer makan untuk raikan birthday ibu dengan ayah la ni. Memasing dalam bulan Feb ni..kononnyer..huhu


Dua beradik ni pun rupanyer masih boleh menerima makanan Jepun ni. Suka sangat ibu!!..dah makan susuhi tadi siap request nak makan mee soba pulak.

Makan dengan sungguh anak2 ibu ni!!. Tahniah tekak kalian masih boleh menerimanya...hehe...

Saya budak kecik yang pertama kalinya masuk restoran makanan2 Jepun..tapi saya bukan made in Japan...saya made in Malaysia...hehe..
Opsss lagi satu saya nak bagitau hari ni 20hb umur saya cukup 11 bulan...bulan depan umur saya dah masuk angka 1!!!! Sayang anak ibu..

0 ulasan:

Catat Ulasan